NATURSUB

Inicio » Actividades » Jaciments del Cretàcic i l’Eocé al Pallars

Jaciments del Cretàcic i l’Eocé al Pallars

Anuncios

El passat dia 26 de març es va du a terme una activitat ben interessant a Salàs de Pallars. Vam fer un taller de aproximació i identificació de fòssils. Es van trobar peces corresponents al final del periode cretàcic i l’eocé. Corresponien a restes de madrépores, gorgoniàcies, caracoles, bivalvs, eriços de mar, crinoideus, … Això ens indica que en temps passats aquella zona era coberta per un mar tropical. Donada l’expectació creada amb les fotos publicades a Facebook, tornarem a programar aquest taller l’any vinent. Aprofito aquest espai per agrair a Xavier Rivero la seva feina per a que aquesta activitat de natursub hagi resultat tant exitosa en tots els sentits.

Detall del Jaciment

El taller es va desenvolupar de la següent manera:

A l’arribar a Salàs de Pallars, en Xavi Rivero ens va fer una explicació general sobre l’aspecte de l’entorn en els periodes Cretàcic i Eocé. Ens va explicar com es van formar els fòssils i ens va dirigir fins el primer jaciment, que era del periode cretàcic. Aquí es va trobar molta varietat de organismes. Destacaven els fragments de madrépores colonials, algus moluscs bivalvs i els meravellosos anells dels crinoideus.

Aquí podem observar algunes de les peces trobades.

VIDEUS

Tot i la mala qualitat dels videus i el só, resulten interessants les explicacions d’en Xavi per a fer-nos  una idea de les condicions en les que ens moviem.

Desprès a casa, en Paco Bonilla ens va passar unes fotografíes seves en les que vam poder observar els representants actuals de les peces trobades. El botí fòssil va ser classificat i identificat.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: